Gras zaaien / aanleggen van een gazon

Zelf een grasperk aanleggen? Dit is absoluut niet moeilijk , als maar bepaalde zaken gerespecteerd worden, vooral de grondvoorbereidingen die het zaaien voorafgaan zijn van het grootste belang om een goed resultaat te bekomen.

Zaaiperiode:
Ongeacht de te kiezen zaaiperiode is het toch best vooraf eens te kijken naar de  weersverwachtingen, ideaal is dat er regen volgt na het zaaien.
Zaaien met een droogteperiode in het vooruitzicht is geld en arbeid verloren.

* Voorjaar:

Men zaait bij vochtig en groeizaam weer vanaf half april tot eind mei. Vooral de nachttemperaturen zijn heel belangrijk voor een goed resultaat (niet te koud).

Het voordeel van gras zaaien in deze periode is dat men vlugger resultaat heeft.

De nadelen zijn enerzijds dat er slechte kieming kan zijn door koude nachten en vooral door de schrale en vooral droge oostenwinden, anderzijds kan het jonge gras verstikt worden door overmatige onkruidgroei want voor vele éénjarige onkruiden is dit ook de optimale groeiperiode. Daarbij kiemen ze meestal vlugger, ze worden ook groter en verstikken zo de jonge grassprietjes.

* Nazomer:

Dit is de beste periode om een grasperk aan te leggen.

Zaaien bij vochtig en groeizaam weer vanaf 15 augustus tot eind oktober.

Belangrijk voordeel: men heeft minder last van onkruid en door de langere, vochtige en warme nachten kiemt het graszaad snel en gelijkmatig.
De ROYAL BARENBRUG GROUP is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd opereert. Tot op de dag van vandaag is de Royal Barenbrug Group een onafhankelijk familiebedrijf. Met ruim 100 jaar ervaring heeft Barenbrug een internationale reputatie op het gebied van gras opgebouwd.
Mennestraat z/n , Riemst - Tel. 012/45.70.31
openingsuren: ma-vr: 8-12u en 13-18u - zat. : 8-12u